our-family.dk

Historien Om Prins Philip

Skrevet d. 31. January 2020
Canva

Hertugen af Edinburgh, tidligere prins Philip af Grækenland og Danmark, er mest kendt for at være gift med den engelske dronning Elizabeth. Han har igennem sit lange liv skabt masser af overskrifter, men hvad de færreste ved er, at han er rundet af en meget kaotisk og tragisk opvækst.

Det hele startede på den græske ø Korfu, hvor Alice af Battenberg i 1921 fødte Philip. Fødslen fandt sted på et køkkenbord, langt væk fra det liv, han senere skulle blive kendt for.

Den lille nyfødte dreng er tip-tip oldebarn af den britiske dronning Victoria, samt oldebarn af den danske kong Christian d. 9.

Han blev altså født som prins af Grækenland og Danmark, fordi han er født ind i den Glücksborske slægt, hvor også den danske kongefamilie stammer fra.

Det begynder altså meget godt med blåt blod i årene, men herfra og til voksenlivet går det meget nedad.

Det hele starter da prinsen er otte år gammel, hvor familien er nødsaget til at flygte fra Grækenland på grund af uroligheder. Samtidig er hans mor i behandling for svær paranoid skizofreni, mens faderen er smuttet til Monte Carlo, hvor han prioriterer hans elskerinde og gambling over hans egen søn.

Derfor blev den unge prins sendt afsted på kostskole, hvor han ikke havde kontakt med sin mor pga sygdommen. Alle ferier og højtider blev tilbragt i det tyske fyrstehus, hans slægt stammer fra.

Da Philip fylder 16 år, dør hans onkel, George Mountbatten, der indtil nu havde fungeret som en faderskikkelse for ham. En ulykke kommer sjældent alene, og kort tid efter dør hans søster i et flystyrt, hvor også hans svoger, nevøer og niecer dør.

Der stod Philip altså som 16-årig, uden familie, hjem eller penge. Det eneste, som han reelt set havde tilbage, var hans adelige herkomst.

Prinsen var dog rig på både vilje og arbejdsomhed, hvorfor han gjorde karriere inden for den britiske flåde.

Allerede som 13-årig mødte han den kvinde, der skulle blive hans kone og dronning. Dette skete i forbindelse med, at han skulle vise den unge prinsesse rundt på Dartmouth Naval College, hvor han gik.

De to unge mennesker bevarede kontakten efter dette. I 1947 blev de gift, hvilket på daværende tidspunkt var verdens hidtil største tv-begivenhed, hvor hele 200 millioner mennesker fulgte med på forskellige måder.

I dag er prins Philip pensioneret, stadig gift med dronningen og far til fire.

Tak til AvXperten
Vi giver et stort tak til AvXperten.dk, der har støttet denne artikel. Hos AvXperten kan du blandt andet købe en super smart nøglefinder.

Næste indlæg
Der var engang, hvor de fleste hed Hans, Jens, Karsten, Henrik, Michael, Dorthe, Karen, Gitte og Hanne. Det var tider, hvor børn ikke nødvendigvis skulle skille sig ud på navnet. Sådan er det ikke i dag. I dag får børn…
Danmark har et af verdens ældste nationalflag, nemlig Dannebrog. Er du nysgerrig på, hvor dette flag stammer fra, og hvor gammelt det er? Så læs med her. Både det danske flag og historien bag er nogle af de smukkeste, …
Der er var engang, hvor Europa var fyldt med mindre kongeriger. Som tiden er gået er langt de fleste kongeriger blevet afskaffet, og vi har faktisk kun 11 monarkier tilbage i Europa. Hvis man er bare en smule interessere…
07. February 2020
Tidligere har vi her på Our Family skrevet om den danske kongerække. Danmark er dog langt fra det eneste land i verden med et monarki. Der findes både konger, dronninger, sultaner, fyrster, kejsere, emirer, storhertuger,…
Vi har tidligere skrevet både stort og småt omkring de mest og mindst almindelige navne i Danmark. Men hvad med resten af verden? Hvad hedder de små børn i resten af Europa, Mellemøsten og Kina? Det er netop det spørgsm…
Harald Blåtand er den første danske konge, der lod sig konvertere til kristendommen. Harald Blåtand var også kendt som Harald den Gode, var søn af det famøse par Gorm den Gamle og Thyra Dannebod. Harald Blåtands regeri…
Det er ikke sikkert, at du selv ved det, men faktisk er du stødt på patronymer og metronymer rigtig mange gange i dit liv, for de er aldeles almindelige både her i de nordiske lande og i rundt om i verden. Et patronym e…