Ny I Slægtsforskning? Brug Dit Lokale Rigsarkiv

Skrevet d. 06. January 2020

Hvis du kun lige er begyndt at interessere dig for slægtsforskning, kan det hele måske nogle gange virke som en stor jungle af oplysninger, som man skal kæmpe sig vej igennem.

Men heldigvis er der hjælp at hente fra ingen ringere end Rigsarkivet, som også har materiale om helt almindelige mennesker og ikke kun konger og riddere, som man ellers godt kunne fristes til at tro.

Hvis du er i besiddelse af de mest basale informationer om de mennesker, du ønsker at undersøge mere omkring, så kan du sagtens få masser af hjælp fra Rigsarkivet.

De mest basale informationer er:

  • Navn
  • Fødselsår og -sogn
  • Dødsår og -sogn
  • Evt. ægtefælle og forældre

Du er nu klar til konsultere arkivalierne, hvilket både kan gøres på internettet, hvor kirkebøger og folketællinger er stillet til rådighed, eller på Rigsarkivets læsesale, som faktisk findes flere steder rundt omkring i Danmark.

Hvis du ikke bor i hovedstadsområdet, behøver du altså ikke tage til København, men du kan i stedet bruge dit lokale Rigsarkivs læsesale. Du får adresserne her:

Rigsarkivets læsesal i København

Rigsarkivet, København

Rigsdagsgården 9

(læsesalen er i Provianthuset)

1218 København K

Fra d. 27. januar 2020 har Rigsarkivets læsesal i København ny adresse:

Rigsarkivet, København

Søren Kierkegaards Plads 1

(læsesalen er i Den Sorte Diamant på etage 2 og 3 Vest)

1218 København K

Rigsarkivets læsesal i Odense

Rigsarkivet, Odense

Jernbanegade 36

5000 Odense C

Rigsarkivets læsesal i Viborg

Rigsarkivet, Viborg

Ll. Sct. Hans Gade 5

8800 Viborg

Rigsarkivets læsesal i Aabenraa

Rigsarkivet, Abenraa

Haderslevvej 45

6200 Aabenraa

Tak til Curvii

Til denne artikel har vi fået hjælp og støtte af webshoppen Curvii.dk, der sælger lækkert modetøj til kurvede kvinder. I skal have rigtig mange tak for støtten!

Næste indlæg
Stamtræer er en helt ny hobby for folk, der er interesserede i historie generelt, og ikke mindst deres egen families historie. Der er masser af sjove og interessante elementer i slægtsforskning og opbyggelse af stamtræet…
Det meste slægtsforskning begynder som regelt med et navn og gerne både fornavn og efternavn. Der findes en hel del navne, som vi opfatter som almindelige herhjemme, men er du egentlig klar over, hvilke navne som er de m…
Alle mennesker stammer et sted fra, og kunne det ikke være spændende at vide helt præcist hvad der gør dig unik? På hjemmesiden myheritage.dk kan du lige præcis finde ud af dette! Med en simpel DNA-test kan du få tilse…
Det er blevet lettere end nogensinde før at finde sine slægtninge. Dette skyldes, at internettet har opfanget data og gjort denne mere tilgængelig for folket. Derfor kan man finde gamle oplysninger samt oplysninger på tv…
De fleste vil gerne skabe et positivt eftermæle, når de skal bevæge sig hinsides dette liv. Har du tænkt over meningen med dette ord? Hvad betyder eftermæle? Definitionen på mæle betyder at tale. Derefter betyder efter…
Kunne du tænke dig at finde ud af, hvem du er i familie med, og hvor du stammer fra? Så kan det være spændende at lave et stamtræ. Hvad er et stamtræ? Et stamtræ bliver også kaldt for en efterslægtstavle. Et stamtræ er…

our-family.dk